Onvoorstelbare zaken...

‘Zonder advocaat naar de rechter voor kleine zaken, doen of niet doen?’

Een relatie van ons kantoor werd door zijn oude accountant in maart 2013 voor de rechter gedaagd. De accountant wilde een vordering van +/- 2.500,- euro in één keer innen en accepteert geen maandelijkse deelbetaling.

Kortom : Een rechtszaak was geboren en de accountant (eiser) huurde een advocaat in en onze relatie (gedaagde) niet.

De zitting was voor de rechtbank in Arnhem. Onze relatie nam een dag vrij en reed vanuit Amsterdam naar Arnhem om direct weer te worden teruggestuurd naar Amsterdam met de mededeling dat de Rechtbank in Arnhem onbevoegd was. Niemand vond het nodig hier vooraf even melding van te doen.

Maar goed, voor de rechtbank in Amsterdam moest alles opnieuw. Helaas ging deze zitting ook niet door want de dagvaarding was door de eiser niet ingediend. Help!

"Waarom onze relatie maar bleef opdagen’'

Om een lang verhaal kort te maken; daarna ging het nog twee keer mis. ‘Waarom onze relatie maar bleef opdagen’ zeiden de verschillende rechters. ‘Omdat ik een uitnodiging van u krijg’ zei onze relatie. Daar konden de rechters ook niet veel tegen inbrengen, maar raar vonden ze het wel.

"Omdat ik een uitnodiging van u krijg"

Vier uitnodigingen en veel vrije dagen later is onze relatie er achter gekomen dat het inhuren van een advocaat enorm veel vrije dagen scheelt, want de advocaat van de eiser is nooit komen opdagen. Hij snapt gewoon dat een uitnodiging van de Rechtbank niet letterlijk bedoelt is.

Hou mijn hart vast voor de mensen die geen advocaat kunnen veroorloven (zoals onze relatie!).

Als overweging geef ik mee om ALTIJD het uiterste te proberen om een dispuut zonder interventie van advocaten en rechters op te lossen, hoe moeilijk het ook is om het gesprek met een ‘vijand’ aan te gaan.

-Ron Schouw is belastingadviseur in Amsterdam en heeft verschillende bedrijven in de administratieve sector-

Contact

Contante Omzet en Kassaregistratie

Lees verder

Deutsche Bank Debacle

Lees verder

Aandachtspunten Bij Financieringsaanvraag

Lees verder

Paniek In De ZZP Tent

Lees verder

Persbericht

Lees verder

Onvoorstelbare Zaken

Lees verder

Bedrijfsstrategie

Lees verder

Het Ontwikkelen Van Een Visie

Lees verder

Persoonlijke Matrix Analyse

Lees verder