Deutsche Bank Debacle

Vanochtend stond in het FD dat ondernemers in de knel zitten bij de Deutsche Bank.  De ondernemers kwamen in 2009 gedwongen bij de Deutsche Bank terecht toen deze bank onderdelen van ABN Amro overnam. De Deutsche Bank wenst nu echter afscheid te nemen van 16.000 MKB ondernemers.

"Duizenden ondernemers in de problemen"

Dit is sinds april bekend, en sinds die tijd zijn, hebben een aantal MKB-ers een nieuwe  bank gevonden.  Er komen echter duizenden ondernemers in de problemen omdat ze niet welkom zijn bij een andere bank.

Het gaat om ondernemers met een rekening-courant krediet. Deze kredieten zijn vaak voor de kredietcrisis afgesloten, en worden door alle andere banken (zelfs ABN Amro) als nieuwe kredieten gezien en als zodanig beoordeeld met alle bijkomende eisen. De MKB-ers moeten hierdoor zo veel tijd besteden aan het zoeken naar een andere bank dat hun gewone bedrijfsvoering in gevaar komt.

"Deutsche bank zoekt naar oplossingen"

Bovendien bestaat de kans dat ze alleen nog maar geaccepteerd worden door een bank met een veel lagere faciliteit. Dit heeft ingrijpende gevolgen op het werkkapitaal en betekent een flinke beperking in de bedrijfsvoering.

Deutsche Bank probeert een passende oplossing te bieden voor de gedupeerde ondernemers, maar in de praktijk betekent dit slechts uitstel, of een afspraak over aflossen van het krediet.

Gelukkig zijn er alternatieve oplossingen.

Door anders om te gaan met voorraden, debiteuren en crediteuren heb je genoeg aan een lager rekening-courant krediet. Daarnaast zijn er alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding, leasing en venture capital die uitkomst kunnen bieden en de afhankelijkheid van een bank verkleint.

Wij roepen de gedupeerde ondernemers op om contact op te nemen met een onafhankelijk adviseur om zich te laten begeleiden in de zoektocht naar een optimale financiering.

Contact

Contante Omzet en Kassaregistratie

Lees verder

Deutsche Bank Debacle

Lees verder

Aandachtspunten Bij Financieringsaanvraag

Lees verder

Paniek In De ZZP Tent

Lees verder

Persbericht

Lees verder

Onvoorstelbare Zaken

Lees verder

Bedrijfsstrategie

Lees verder

Het Ontwikkelen Van Een Visie

Lees verder

Persoonlijke Matrix Analyse

Lees verder